Zavarovanja

Marsikomu predstavlja strošek za posamezno vrsto zavarovanja prevelik finančni izdatek. Ni nujno, da je zavarovanje visok strošek. Poiščite neodvisnega svetovalca, ki vam bo pomagal oceniti dosedanje zavarovanje. Razložil vam bo tudi pomen drobnega tiska na posamezni pogodbi.

Zavarovanja in potreba

Ker je sklenitev katere koli vrste zavarovanja odgovorno delo, preudarno premislite o svojih potrebah. Smiselna vprašanja za oceno upravičenosti sklenitve določenega zavarovanja:

– ali imate družino,
– ali je kdo odvisen o vaših prihodkov,
– ste najeli ali boste v kratkem kredit za reševanje stanovanjskega problema,
– živite adrenalinsko,
– ste podjetnik in
– koliko ste stari?

Ne odločajte se pod vplivom in pritiskom medijev ali zavarovalnega zastopnika. Vsak od njih ponuja svojo vrsto zavarovanja kot najboljšo možno izbiro za vas. Poučite se o vseh morebitnih pomanjkljivostih, pasteh in preučite droben tisk.

Naj cena zavarovanja ne bo vaše glavno vodilo pri tako pomembni odločitvi. Izbira zavarovanja naj pomeni resnično varnost za vas in vaše najbližje. Še posebej previdni bodite pri odločitvi za življenjsko zavarovanje in zavarovanje nepremičnine. Ne zavarujte se za prenizko vsoto.

Pred nevarnostjo se ne moremo popolnoma zaščititi, lahko pa omilimo posledice takih dogodkov.

Pametna izbira zavarovanja

Pridobimo več različnih ponudb in jih primerjajmo med sabo. Pogajajmo se za popust. Vprašajmo se ali potrebujemo zavarovanje samo zase ali tudi za morebitne družinske člane?

Če živimo sami imamo drugačne potrebe in mnenje o vrsti zavarovanja, kot če imamo partnerja in otroke. V primeru oseb, ki so odvisne od naših dohodkov, ravnamo odgovorno, če jih vključimo v izbiro zavarovanja in tako poskrbimo za njihovo varnost in prihodnost. V primeru sklenitve več zavarovalnih polic, pa imamo možnost za popuste.

Kako pridobiti popust pri zavarovanju?

Najbolje je vprašati svetovalca, katerega svetovanje ni odvisno od višine sklenjenih zavarovanj. Za svetovanje ne dobi provizije, če pa jo, je ta minimalna. Tako mu ni v interesu ponujati najdražja zavarovanja. Njegovo svetovanje bo objektivnejše in ponujeno v vašo korist. Torej, posvetujete se pred izbiro. Izgubite lahko samo nekaj časa, pridobite pa velike koristi za vas in vaše najbližje.

Modra izbira zavarovanja se bo pokazala v prihodnosti in v primeru najrazličnejših neprijetnih dogodkov. Vi pa boste pripravljeni na te dogodke in se tako znebili veliko dodatnim skrbem in stroškom.